Gorenje Gostinstvo | Hotel Paka | Vila Herberstein | Catering






 

Zdrava prehrana

 

Največji korak k zdravju naredimo, ko se odločimo za bolj zdravo in redno prehrano. V Gorenju Gostinstvu zato malice pripravljamo po vseh priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Naše malice so drugačne od tistih, ki so se kuhale nekdaj in se ponekod žal še kuhajo. Mi se izogibamo nasičenim maščobam, ojačevalcem okusov, industrijsko pripravljenim izdelkom in dodatkom, zgoščevanju hrane z moko, cvrtju v olju ... Meso, sadje, zelenjavo in kruh nabavljamo samo pri preverjenih dobaviteljih, ki se trudijo za kakovost, zato so v vseh naših menijih malic kvalitetna živila. Zaposleni v podjetjih in zavodih, za katera pripravljamo malice, se vse pogosteje odločajo tudi za naš II. meni, ki je sestavljen iz mnogo sveže zelenjave z zdravilnimi snovmi, velikokrat brez-mesni, ali pa sestavljen iz priporočljivih kombinacij zelenjave ter ribjega ali perutninskega mesa. Ponujamo tudi poseben, varovalni meni, saj je med zaposlenimi vse več tistih, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane.
55 let že zdravo kuhamo za zaposlene v Gorenju in veseli smo, ker se vsako leto povečuje število podjetij iz vseh koncev Slovenije, ki se odločijo za sodelovanje z nami.

Z veseljem bomo kuhali tudi za vas.

 

Jedilnik v Gorenju in za druga podjetja
 

JEDILNIK FEBRUAR 2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek
13.2.
Makaronovo meso s svinjino (1,3,6,9)
Solata
Zelenjavni zrezek (1,3,9)
Pire krompir (7), špinača (1,7,9)
Solata
Telečja obara (1,9)
Ajdovi žganci (1)
Torek
14.2.
Pečena svinjska rebra z omako (1,6,7,9)
Zelenjavni riž (9)
Solata
Kebab krožnik (1,3,7,9,11)
 
Vampi po tržaško (1,9)
Sladica  
Sreda
15.2.
Goveji zrezek v čebulni omaki (1,6,9)
Kruhova rezina (1,3,7,9)
Solata
Dnevna juha
Praženec (1,3,7)
Kompot
Pašta fižol (1,9)
Kranjska klobasa
Sadje
Četrtek
16.2.
Pečenica
Dušeno kislo zelje (9)
Pražen krompir
Postrv po tržaško (1,4)
Blitva s krompirjem (9)
Solata  
Goveji golaž (1,9)
Polenta (1)
Solata
Petek
17.2.
Puranji orly (1,3)
Krompirjeva solata
Sadje
Dnevna juha
Zeljne krpice (1,9)
Solata
Goveje srce v lovski omaki (1,9)
Pire krompir (7)
Solata
Ponedeljek
20.2.
Ragu stroganov (1,6,9)
Kruhova rezina (1,3,7,9)
Solata
Sir na žaru (7)
Dušena ajdova kaša (1), kremna zelenjava (1,7,9)
Solata
Boranja s svinjino (1,9)
Sladica  
Torek
21.2.
Zeliščna pečenka z omako (1,6,9)
Njoki  (1,3,7)
Solata
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo (1,3,6,7,9)
Solata
Piščančji paprikaš z zelenjavo (1,9)
Njoki (1,3,7)
Solata
Sreda
22.2.
Ocvrt piščanec (1,3)
Pražen krompir
Solata
Dnevna juha
Rižev narastek (3,7)
Kompot
Chili con carne (1,9)
Sladica
Četrtek
23.2.
Svinjina v gorčični omaki (1,6,7,9,10)
Testenine (1,3,7)
Solata
Dnevna juha
Njoki s sirovo omako (1,3,7,9)
Solata
Dnevna juha
Mesna lazanja (1,3,7,9)
Solata  
Petek
24.2.
Pečen piščanec z omako (1,6,9)
Mlinci  (1,3)
Solata
Dnevna juha
Ocvrt sir s tatarsko omako (1,3,7,10)
Solata
Sarma (1,3,9)
Pire krompir (7)
Sadje
Ponedeljek
27.2.
Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo (1,9)
Solata
Dnevna juha
Gratinirana zelenjava (1,3,7,9)
Sirova omaka (1,7,9)
Solata
Bograč (1,9)
Sladica
Torek
28.2.
Svinjski zrezek po lovsko (1,6,9)
Testenine z makom (1,3,7)
Krof (1,3,7)
Testenine z gobami in smetanovo omako (1,3,7,9)
Solata
Krof (1,3,7)
Jota (1,9)
Prekajena šunka
Krof (1,3,7)


 
 




Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.                                                                                                                                                                                                                            Dober tek!

snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost; LEGENDA: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc,       4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8.  Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje,10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih