Gorenje Gostinstvo | Hotel Paka | Vila Herberstein | Catering






 

Zdrava prehrana

 

Največji korak k zdravju naredimo, ko se odločimo za bolj zdravo in redno prehrano. V Gorenju Gostinstvu zato malice pripravljamo po vseh priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Naše malice so drugačne od tistih, ki so se kuhale nekdaj in se ponekod žal še kuhajo. Mi se izogibamo nasičenim maščobam, ojačevalcem okusov, industrijsko pripravljenim izdelkom in dodatkom, zgoščevanju hrane z moko, cvrtju v olju ... Meso, sadje, zelenjavo in kruh nabavljamo samo pri preverjenih dobaviteljih, ki se trudijo za kakovost, zato so v vseh naših menijih malic kvalitetna živila. Zaposleni v podjetjih in zavodih, za katera pripravljamo malice, se vse pogosteje odločajo tudi za naš II. meni, ki je sestavljen iz mnogo sveže zelenjave z zdravilnimi snovmi, velikokrat brez-mesni, ali pa sestavljen iz priporočljivih kombinacij zelenjave ter ribjega ali perutninskega mesa. Ponujamo tudi poseben, varovalni meni, saj je med zaposlenimi vse več tistih, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane.
55 let že zdravo kuhamo za zaposlene v Gorenju in veseli smo, ker se vsako leto povečuje število podjetij iz vseh koncev Slovenije, ki se odločijo za sodelovanje z nami.

Z veseljem bomo kuhali tudi za vas.

 

Jedilnik v Gorenju in za druga podjetja
 

JEDILNIK MAREC 2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek
20.3.
Goveji rezanci v gozdarski omaki (1,3,6,7,9)
Testenine (1,3,7)
Solata
Dnevna juha
Špageti s tuno (1,3,4)
Solata
Pašta fižol (1,3,7,9)
Kranjska klobasa
Sadje
Torek
21.3.
Kare na žaru s česnovo omako (1,9)
Kus kus z zelenjavo (1,3,7,9)
Solata
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja (1,3,6,7,9)
Solata
Boranja z govedino (1,3,7,9)
Sladica
Sreda
22.3.
Puranji dunajski zrezek (1,3)
Pražen krompir
Solata
Dnevna juha
Pražene gobice z jajci (3,9)
Solata
Krompirjeva omaka s hrenom (1,3,7,9)
Safalada
Sadje
Četrtek
23.3.
Piščančji paprikaš z zelenjavo (1,3,7,9)
Dušen riž (9)
Solata
Dnevna juha
Kraška rižota s pršutom in radičem (9)
Solata
Vaški lonec (1,3,7,9,12)
Sladica
Petek
24.3.
Svinjska pečenka z omako (1,3,7,9)
Mlinci (1,3)
Solata
Ocvrt oslič (1,2,3,4,6,7,9,10)
Krompirjeva solata
Sadje
Chili con carne (1,9)
Sladica
Ponedeljek
27.3.
Vratovina po divjačinsko (1,3,7,9)
Kruhova rezina (1,3,7,9)
Solata
Sirov kanelon (1,3,7)
Dušena ajdova kaša, korenčkova omaka (1,3,7,9)
Solata
Piščančja obara (1,9)
Ajdovi žganci (1,6)
Jogurt
Torek
28.3.
Goveji zrezek v čebulni omaki (1,3,6,7,9,10)
Testenine (1,3,7)
Solata
Dnevna juha
Skutne palačinke (1,3,7)
Kompot
Ciganski golaž (1,9)
Sladica (1,3,7)
Sreda
29.3.
Puranji orly (1,3)
Peteršiljev krompir
Solata
Kebab krožnik (1,3,6,7,9,10)
 
Svinjina v gorčični omaki (1,3,7,9,10)
Kuhani njoki (1,3,7)
Solata
Četrtek
30.3.
Pleskavica z omako (1,3,6,7,9)
Džuveč riž (9)
Solata
Dnevna juha
Rižev narastek s sadno polivko (3,6,7)
Kompot
Piščančja jetrca v omaki (1,9)
Pire krompir (7)
Solata
Petek
31.3.
Ocvrt kare po dunajsko (1,3)
Pire krompir s korenčkovo omako (1,3,7,9)
Solata
Oslič po tržaško (1,4)
Krompirjeva solata
Sadje
Dnevna juha
Mesna lazanja (1,3,7)
Solata


 
 




Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.                                                                                                                                                                                                                            Dober tek!

snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost; LEGENDA: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc,       4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8.  Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje,10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih